Iz naših džemata

Dobročinstvom u susret ramazanu – humanitarna akcija koju je pokrenulo Muftijstvo tuzlansko aktivno se realizuje i u džematima Medžlisa IZ Kalesija

Džemat Rainci Gornji uspješno sproveo humanitarnu akciju i lijepim gestom pokazao da vodi brigu o svojim džematlijama.

Muftijstvo tuzlansko pokrenulo je sveobuhvatnu humanitarnu akciju za socijalno ugrožene „DOBROČINSTVOM U SUSRET RAMAZANU – OTVORIMO 1000 VRATA.“ Akcija se realizira u svim medžlisima Islamske zajednice, provodi se u džematima, a prikupljena pomoć se distribuira u istim džematima.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija humanitarna akcija “Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1000 vrata” pokrenuta je gotovo u svim džematima i trajat će do ramazana.

U nekim našim džematima akcija je uspješno provedena. Džematlije džemata Rainci Gornji pomenutu akciju su već realizovali, te su prikupljene prehrambene artikle džematlije ovog džemata zapakovale u pakete i iste su podijelili (32 paketa – 10 paketa šehidskim porodicama, 22 paketa starijim i bolesnim).

I u ostalim džematima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija humanitarna akcija je u toku, a realizacija ove humanitarne akcije će se završiti do ramazana.

Galerija: Humanitarna akcija “Dobročinstvom u susret ramazanu”, džemat Rainci Gornji

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh