Iz naših džemata

Džemat Dubnica: Održan seminar za mlade i promocija knjige

U nedjelju, 8. marta 2020. godine, u edukativnim prostorijama džamije u Dubnici, održan je jednodnevni seminar na temu „Liderstvo-lideri dobra“, a u organizaciji Medžlisa IZ Kalesija, Mreže mladih i džemata Dubnica.

U svojstvu domaćina polaznicima se obratio Muhamed ef. Burić poželivši dobrodošlicu i uspješan radni dan. O aktivnostima Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, planovima i viziji rada u narednom periodu govorio je kordinator Mreže mladih Edin ef. Alić.

Trener-konsultant Valdet Peštalić, prenosio je mladima znanja o planiranju, umijeću komuniciranja, liderstvu i tipovima liderstva kroz predavanja i prateće radionice. Nakon uspješnog radnog dana i evaluacije, prisutnima se obratio glavni imam Enver ef. Alić istakavši značaj mladih u radu Islamske zajednice.

Podjelom certifikata zaokružene su današnje aktivnosti, te najavljeni novi projekti u misiji pripremanja i edukovnja lidera dobra. Jedna od učesnica današnjeg seminara je Amina Mehmedović iz džemata Dubnica, koja je iskazala svoje zadovoljstvo seminarom i mogućnošću da svoje obrazovanje nadogradi znanjem i vještinama koje kroz formalno obrazovanje nije imala prilike usvajati.

Promocija knjige “Na duši tragovi”

U džamiji u Dubnici, u subotu 7. marta 2020. godine, u organizaciji Aktiva žena džemata Dubnica, održana je promocija knjige “Na duši tragovi”, autorice Kanite Šabić.

Knjigu su predstavile autorica i profesorica Mensura Jahić, dok se prisutnima u ulozi domaćina obratila Naza Mehmedović Salkić.

Nakon jacije namaza upriličeno je druženje.

(Muhamed ef. Burić, imam džemata Dubnica)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh