Iz naših džemata

I ovog vikenda održani prigodni programi i predavanja za žene

U subotu, 18. ramazana / 2. juna, organizovani ramazanski programi i predavanja za žene u džematima Vukovije Donje i Miljanovci.

Nakon ramazanskih programa za ženski dio džemata koji su organizovani u džematima Vukovije Gornje, Međaš, Sarači, Brda Gornja, Memići Centar, Tojšići…ovog vikenda su održani prigodni programi za žene u džematima Vukovije Donje i Miljanovci u organizaciji Asocijacije žene Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Učenice medresa predvođene muallimama Merjemom Jahić i Fikretom Aljić priredile su prigodne ramazanske programe za ženski džemat. U sklopu programa održana su i ramazanska predavanja za žene.

 

Kao i tokom dosadašnjih ramazanskih aktivnosti Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija, tako su i ovog vikenda učenice medresa, koje ramazansku praksu obavljaju na području Medžlisa IZ Kalesija, za ženski džemat priredile prigodne ramazanske programe koji su se sastojali od učenja Kur'ana, citiranja ajeta i hadisa, te izvođenja ilahija i kasida. Na kraju programa muallime su održale ramazanska predavanja.

 

Sljedećeg vikenda će se nastaviti sa aktivnostima Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija kada će se ramazanski programi i predavanja održati u ostalim džematima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh