Iz naših džemata

Održana 2. redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija

U petak, 5. juna 2020. godine, održana sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Prva redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija u 2020. godini održana je u mjesecu januaru (17.1.2020. god.) na kojoj su razmatrani izvještaji o radu službi Medžlisa IZ Kalesija u 2019. godini. Zbog pandemije nije se bilo u mogućnosti ranije organizovati sjednica IO Medžlisa IZ Kalesija, te je druga redovna sjednica održana nakon ramazana.

O ramazanu i ramazanskim aktivnostima bilo je i govora na drugoj sjednici Izvršnog odbora. Rukovodioci službi (služba za vjerske poslove i obrazovanje, administrativno-pravna i finansijsko-knjigovodstvena) članovima IO Medžlisa IZ Kalesija prezentirali su izvještaje o dosadašnjem radu u 2020. godini, sa posebnim osvrtom na ramazan i ramazanske aktivnosti. U posebnim uslovima, drukčijim negoli ranije, proveo se ovogodišnji ramazan. Zahvaljujući NeonTv bilo se u mogućnosti ostvariti “kontakt” sa vjernicima koji su bili uskraćeni posjeta džamiji i obavljanju ramazanskih ibadeta u džematu. Minber, mihrab, džamijska predavanja i aktivnosti zamijenio je bogat ramazanski program koji je prikazivan na NeonTv.

Članovi Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija veoma uspješnim su ocjenili realizovane ramazanske aktivnosti koje je Medžlis IZ Kalesija organizovao ove godine. Imami, mekteblije, učači Kur'ana, izvođači ilahija, kalesijska ulema koja živi i radi van Kalesije, svi oni koji su učestvovali u pripremanju ramazanskog programa i realizaciji svih ramazanskih aktivnosti dali su svoj nemjerljiv doprinos. Također, članovi džematskih odbora i džematlije, koji su bili uskraćeni posjeta džamiji prije i tokom ramazana, sa strpljivošću su pokazali veliki stepen odgovornosti u čuvanju zdravlja i života.

Na sjednici Izršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija, pored razmatranja pomenutih izvještaja, bilo je govora i aktivnostima koje su planirane u 2020. godini, a realizacija navedenog će zavisiti od epidemiološke situacije.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh