Iz naših džemata

Sastanak sa koordinatorima “Mreže mladih” Medžlisa IZ Kalesija

24. januara 2018. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, održan je sastanak sa koordinatorima Mreže mladih.

Mreža mladih je projekat koji će, kako je planirano, okupiti omladinu iz naših džemata s ciljem upoznavanja i zbližavanja kroz zajedničke aktivnosti. Tom povodom, radi što bolje koordinacije, održan je sastanak sa koordinatorima iz naših džemata na kojem je predstavljen plan aktivnosti za 2018. godinu. Sastanku je prisustvovao i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić.

Jedna od aktivnosti koja će se realizovati u sklopu ovog projekta jeste i Halka hadisa na kojoj će se tumačiti hadisi iz zbirke “Nevevijev komentar 40 hadisa”. Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija je prisutnim koordinatorima govorio o prvom hadisu (Djela se vrednuju prema namjerama) istakavši da nijjet određuje kakvo će ljudsko djelo biti u konačnici.

U okviru programa Halke hadisa organizovat će se tribine, kao i razna predavanja. Već u srijedu, 31. januara 2018. godine, održat će se ponovo Halka hadisa kada će predavač govoriti o drugom hadisu iz Nevevijeve zbirke hadisa; hadis o imanu,islamu i ihsanu.

Pored tribina i predavanja, prema godišnjem planu aktivnosti, predviđena su druženja i omladinska sijela, izleti i ekskurzije, kao i kulturno-umjetničke manifestacije.

Mreža mladih je projekat mladih pri Islamskoj zajednici u BiH. Cilj ovog projekta je uvezivanje džemata, povezivanje mladih, kao i koordinacija svih aktivnosti. Teme i zadaci koji ovaj projekat postavlja mladima odnose se na prepoznavanje i poštivanje univerzalnih vrijednosti i poruka Kur'ana.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh