Iz naših džemata

U džematu Kikači obilježena Nova hidžretska godina

Prigodnim programom Nova hidžretska godina obilježena je i u džematu Kikači, gdje se okupio veliki broj vjernika.

Po takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u srijedu (20. septembra) sa akšam-namazom nastupila je Nova 1439. hidžretska godina. U svim džamijama i mesdžidima Islamske zajednice u BiH i dijaspori Nova hidžretska godina se obilježava na primjeran tradicionalan način.

Prigodnim programom Nova hidžretska godina obilježena je i u džematu Kikači, gdje se okupio veliki broj vjernika. Prema riječima mjesnog imama Muamera ef. Fazlića posebno raduje činjenica da je na obilježavanju Nove hidžretske godine bio veliki broj djece.

Nakon akšam-namaza, izvođenjem ilahija svečanost su uveličali članovi hora El-Aziz. Kako bi, posebno najmlađima, ukazali na važnost obilježavanja Nove hidžretske godine podijeljenji su i paketići.

Nakon jacijeć-namaza na poligonu u Kikačima upriličen je i vatromet, koji je dodatno obogatio obilježavanje ovog važnog datuma za sve muslimane i muslimanke. Vatrometu su se ipak najviše obradovali mališani.

Centralna svečanost povodom Nove hidžretske godine za područje Medžlisa IZ Kalesija održat će se vešeras, nakon akšam namaza, u džematu Međaš. Medžlis Islamske zajednice Kalesija svim pripadnicima dini-islama želi sretnu i berićetnu Novu 1439. hidžretsku godinu.

(ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh