Iz naših džemata

Vrijedne džematlije džemata Prnjavor za povratnike u Podrinju obezbijedili oko 140 paketa (Video)

Iz džemata Prnjavor danas je krenula pomoć za Bošnjake u Podrinju, a radi se o 140 paketa sa prehrambenim artiklima za povratnike kojima je pomoć zaista i potrebna.

Imam džemata Prnjavor Muharem ef. Mešanović za NEON Televiziju ističe da je ovo deseta akcija po redu, te da je u ovoj akciji obezbijeđeno mnogo više prehrambenih paketa nego je to bio slučaj u prethodnim godinama.

-“Ove godine ćemo posjetiti ugrožene Bošnjake u Klisi, Kula Gradu, Drinjači, Kamenici, Bratuncu i Vlasenici. Ove godine ćemo također posjetiti Srebrenicu, najudaljenija mjesta Osat, Osmače”, kazao je ef. Mešanović.

Prošle godine su u akciji džematlije sakupile sredstva za 56 paketa, a nadajući se da će ponovo biti isto ef. Mešanović je ponovo organizovao akciju, ali su donirana sredstva nadmašila i njegova očekivanja.

-“Ovom prilikom hoću da pohvalim i da se zahvalim svim džematlijama našim, istina je da je bilo i džematlija iz drugih džemata i ovom prilikom se i njima zahvaljujem”, zaključio je ef. Muharem.

Cilj džematlija jeste da svake godine obraduju povratnike, zbog čega se nadaju da će i svake naredne godine biti sličnih akcija zahvaljujući kojima će u ramazanskim danima povratnicima olakšati stanje u kojem se nalaze.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh