Iz naših džemata

Mevludskim programom obilježen početak nove školske-mektebske godine

U subotu, 11. septembra, povodom početka nove školske-mektebske godine u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji izveden je mevludski program.

Nakon akšam-namaza prisutnima su se obratili imam Čaršijske džamije, Bilal ef. Husić, kao i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, koji su u svojstvu domaćina uputili riječi selama i dobrodošlice. U svojim kraćim obraćanjima domaćini su istakli važnost obrazovanja i odgoja, pohađanja škole i mekteba, te je povodom početka nove školske-mektebske godine organizovan mevludski program kao svojevrsni roditeljski sastanak.

Poslije uvodnih obraćanja glavnog imama i imama Čaršijske džamije izveden je mevludski program. U okviru mevludske svečanosti prisutnim vjernicima su se obratili i gosti; dr. Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, kao i dr. Enes ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH. Ugledni gosti su u svojim obraćanjima govorili o važnosti podučavanja u školama i mektebima, o odgovornosti svih uključenih u odgojno-obrazovni proces, od roditelja do učitelja, vjeroučitelja i muallima.

Mevludska svečanost završena je pred jaciju-namaz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh