Iz naših džemata

Amina Sinanović iz Kalesije učenica generacije Behram-begove medrese: Najbolja srednja škola u TK ispratila 341. generaciju maturanata

Svečanom akademijom održanom u Bosanskom kulturnom centru Tuzla ispraćena je 341. generacije maturanata tuzlanske Behram-begove medrese.

U ovoj generaciji školovalo se 114 učenika, 58 mladića i 56 djevojaka, prenosi Anadolija.

– Ovo je jedna niska bisera koja će se nakon četiri godine školovanja u Behram-begovoj medresi rasuti širom svijeta i svijetliti svjetlom vjere, pokornosti i morala – istaknuo je dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora za nastavu.

Čestitajući završetak srednjoškolskog obrazovanja učenicima i njihovim porodicama, Seid Eminović, šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, također je čestitao i svim ljudima koji cijene rad ove ustanove na polju odgoja, obrazovanja, razumijevanja i podsticanja dobra.

– Behram-begova medresa je medresa koja svojim radom u novoostvarenom kompleksu u optimalnim uslovima za rad daje vrhunske rezultate. Behram-begova medresa u rangiranju srednjih škola u Tuzlanskom kantonu već desetak godina je najbolja ili jedna od najboljih škola – kazao je Eminović.

Amina Sinanović iz Kalesije i Abdulah Haušić iz Tešnja učenici su generacije.

 

 

 

 

 

 

Oni smatraju da je školovanje u medresi imalo velikog utjecaja na razvoj njihove ličnosti.

– Školovanje u Behram-begovoj medresi otvorilo mi je mnoga vrata, jer sam u svemu onome što pruža ova ustanova imala priliku baviti se brojnim aktivnostima i pronaći ono u čemu sam najbolja i što najviše volim, a pomoglo mi je i u vjerskom dijelu mog života – smatra Amina, koja namjerava upisati Primijenjenu matematiku u Sarajevu.

Abdulah je u trećem razredu stekao titulu hafiza, na što je naročito ponosan. Što se tiče studija, on još uvijek razmišlja o nekoliko mogućnosti.

– Sve su u sferi i poljima koja mene zanimaju i za koja imam afinitete, tj. islamske nauke i međunarodni odnosi – izjavio je Abdulah.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh