Iz naših džemata

Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija: 8372 Jasina za ubijene u genocidu u Srebrenici

Članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija pokrenule su jednu hvale vrijednu incijativu. Kako bi odale počast nevino stradalim Srebreničanima odlučile su proučiti 8372 Jasina.

Sve one koje žele jasine za ubijene u genocidu u Srebrenici Jasine uče kod kuće, a iste je potrebno proučiti do 11.jula kada se klanja kolektivna dženaza u Memorijalnom centru u Potočarima. Svi koji se odluče biti dio ovog hajr djela trebaju javiti na Facebook stranicu Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija (do 7.jula) koliko će jasina proučiti.

Imam Ahmed u svom „Musnedu“ bilježi hadis o vrijednosti učenja sure Jasin u kojem stoji da je Poslanik a.s. rekao: “Sura Jasin je srce Kur'ana. Neće je proučiti čovjek koji želi Allahovo zadovoljstvo i uspjeh na Ahiretu, a da mu Allah ne oprosti grijehe. Učite je vašim umrlima.“ (Ahmed)

Iz citiranog hadisa se može jasno zaključiti da je učenje sure Jasin umrlima pohvaljeno, a uz to i djelo od kojeg će oni, inšallah, imati koristi.

Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija do sada je realizovala veliki broj projekata. U toku mjeseca ramazana organizovale su iftare kao i predavanja za žene.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh