Iz naših džemata

Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija: Obilježen Dan hidžaba (Foto)

U petak i subotu, 31. januara i 1. februara 2020. godine, u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija prigodnim programima obilježen Dan hidžaba.

U džamiji Abdullaha bin Muhammeda Mu'minaha u Dubnici, u petak nakon akšama-namaza izveden program za žene povodom Dana hidžaba. Program su izvele članice Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija a predavanje je održala Azra Fazlović, prof. fikha u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Druženje se nastavilo nakon jacije-namaza u prostorijama Kluba za mlade u džamijsko-obrazovnom kompleksu u Dubnici. Članice Aktiva žena džemata Dubnica ugostile su sve prisutne na svečanosti.

U subotu, 1. februara, članice Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija su na Trgu šehida dijelile mahrame čime je upotpunjeno obilježavanje Dana hidžaba.

Nakon podne-namaza nastavljeno je druženje u musafirhani Medžlisa IZ Kalesija, te je održan sastanak povodom početka projekta Škola Kur'ana / hifza.

Naredna aktivnost u organizaciji Asocijacije žene Medžlisa Islamske zajednice Kalesija biće organizovana 16. februara kada je na rasporedu vjerski program / mevlud za žene u džematu Tojšići.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh