Iz naših džemata

Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija: Organizovan iftar za žene, članice kalesijskih udruženja (Foto)

U subotu, 25. maja / 20. ramazana 1440. godine po Hidžri, u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija upriličen je iftar za članice kalesijskih udruženja.

Zadnjeg dana druge ramazanske trećine Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija organizovala je iftar za žene na kojem je prisustvovalo 140 žena. Iftar je organizovan u Restoranu “Polo”.

Prije iftara izveden je vjerski program, proučen je Jasin i dova pred duše svih šehida, te su proučene i Fatihe za nevino ubijenu mladost na Kapiji, kao i za nevino nastradale žene u agresiji na BiH.

Hor Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija izvođenjem nekoliko kasida upotpunio je lijepu ramazansku večer.

Iftaru su prisustvovale članice kalesijskih udruženja Sumejja, Nijemi krik, Osmijeh nade, Ženo majko sestro, Snaga nezavisne žene, Udruženje penzionerki Kalesija, Aktiv žena džemata Dubnica, Aktiv žena džemata Rainci Donji, Aktiv žena džemata Miljanovci, članice Škole Kur’ana, kao i članice Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, te predstavnice privrednog, društvenog i političkog života Kalesije. Domaćini iftara su bile članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija.

Ovim putem se Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija zahvaljuje svim ženama koje su prisustvovale iftaru, kao i osoblju Restorana “Polo” na pripremi iftara i odličnoj usluzi.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh