Iz naših džemata

Čestitka Medžlisa Islamske zajednice Kalesija povodom Kurban-bajrama

Ovaj Kurban-bajram dolazi da sljedbenici islama budu radosni, veseli i zadovoljni sa onim što im je Milostivi Stvoritelj podario.

Poštovani sljedbenici islama, Esselamu alejkum!

Bajram je punina Allahovih darova ljudskom rodu, oplemenjivanje naše zbilje, vakat za treniranje naše iskrenosti, vrijeme intenzivnog učenja harmoniji porodičnih, komšijskih i svakih drugih muslimanskobošnjačkih odnosa. Nijedan bajram muslimanima nije prazan i praznik, već mubarek dan pun treniranja vjerničke izdržljivosti, ljubavi, pažnje i suptilnih osjećanja prema drugima iz našeg užeg i šireg okruženja. Svi su ljudi veličanstveno djelo Božije i prema svakome se moramo odnositi dostojanstveno.

I ovaj Kurban-bajram, koji nam stiže 21. augusta 2018. godine / 10. zu-l-hidždžeta 1439. godine po Hidžri, je vrijeme naših iskrenih muslimanskih druženja i zborovanja u ime Uzvišenog Allaha, vrijeme naših telbija i obilatih skrušenih sedždi i vrijeme kada nosioci islamskih vjerskih autoriteta pozivaju sljedbenike časnog islama da budu jedinstvena umrežena snaga, samo u jednu halku uvezana i nikad više posvađana, izdijeljena, raščerečena.

Rahmet i nada je od Uzvišenog Allaha. Nadamo se da će naši muslimani na ovaj Bajram otpočeti da se kvalitetnije predaju svome Rabbu – Gospodaru svih svjetova, da Ga bolje slušaju i da između se jedni druge bolje čuju, poštuju i uvažavaju.

Bajram koji nam stiže, biće ispunjen, nadati se je tome, konstruktivnim idejama, korisnim akcijama – akcijama koje naše muslimane i njihove safove u džamijama pretvara u široki front koji se bori protiv šejtanske vesvese, naših poriva, strasti, isključivosti i zabludjelosti u manifestovanju vjere islama.

Ovaj Kurban-bajram dolazi da sljedbenici islama budu radosni, veseli i zadovoljni sa onim što im je Milostivi Stvoritelj podario.

Našim dobrim muslimanima i muslimankama želimo puno radosti, veselja i zadovoljstva u ovodunjalučkom životu. Neka im u vrijeme Kurban-bajrama po kućama sve blista, neka su im svi ukućani zdravi i zadovoljni, neka mirišu muslimanske avlije i neka se dobro zna da Kurban-bajram je.

KURBAN-BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh