Iz naših džemata

“Dan vakifa džemata Vukovije Donje”, prigodnom svečanošću odato priznanje vakifima ovog džemata (Foto)

U džematu Vukovije Donje organizacijom tradicionalnog programa pod nazivom “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” upotpunjene aktivnosti ovog džemata u 2019. godini i iskazana zahvalnost vakifima.

Na kraju kalendarske godine sumiraju se rezultati i prave analize. Već dugi niz godina džemat Vukovije Donje organizacijom svečanosti “Dan vakifa” predstavi realizovane aktivnosti u godini koja je na izmaku. Tom prilikom se zaslužnim džematlija ovog džemata, a i vakifima iz drugih mjesta i džemata, dodijele zahvalnice za njihova uvakufljenja.

Svečanost “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” organizovana je u subotu, 28. decembra 2019. godine, nakon akšam-namaza. Kao i prošle godine, svakom vakifu koji je svojim uvakufljenjem pomogao razvoj džemata Vukovije Donje, dodijeljena je zahvalnica. Članovi džematskog odbora džemata Vukovije Donje, tokom programa, predstavili su aktivnosti koje su realizovane u 2019. godini. Također, predstavljen je Plan rada u 2020. godini, kao i projekti koji se planiraju realizovati a njihova relizacija će, vjerovatno, trajati jedan duži vremenski period.

Jedna od novina koja je realizovana tokom 2019. godine u džematu Vukovije Donje jeste osnivanje Udruženja vakifa džemata Vukovije Donje, koje trenutno broji 73 vakifa.

Na svečanosti “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” prigodne ilahije i kaside učile su članice hora Vis Merak Sapna, kao i Rijad ef. Imamović, član džematskog odbora džemata Vukovije Donje i vođa Grupe Rejjan iz Sarajeva. Prigodno predavanje održao je dr. Esmir ef. Halilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Svečanost je završena učenjem hatma-dove i poklanjanjem hatme pred duše svih vakifa džemata Vukovije Donje.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh