Iz naših džemata

Delegacija Medžlisa IZ Kalesija posjetila općinskog načelnika, održan sastanak sa predstavnicima stranaka

U srijedu, 3. februara 2021. godine, u posjeti načelniku Općine Kalesija, gosp. Seadu Džafiću, boravili su predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, a u petak, 5. februara, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija održan je sastanak sa predstavnicima političkih stranaka i vijećnicima u Općinskom vijeću Kalesija.

U srijedu, 3. februara 2021. godine, rukovodioci službi Medžlisa IZ Kalesija posjetili su općinskog načelnika gosp. Seada Džafića, te je tokom posjete razgovarano o dosadašnjoj saradnji Zajednice i realizovanim projektima u proteklom periodu, kao i planiranim aktivnostima u budućnosti.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Muharem ef. Mešanović, zahvalio se u ime Medžlisa na pomoći koju je u dosadašnjem periodu pružio općinski načelnik, institucionalno i personalno, te mu zaželio uspješan i plodonosan rad u narednom periodu.

Predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, Ibrahim Aljić, općinskog načelnika upoznao je sa aktivnostima i projektima koje Medžlis planira započeti u narednom periodu a koji će biti od značaja za širu društvenu zajednicu.

Načelnik općine Kalesija, gosp. Sead Džafić, čelnim ljudima Medžlisa IZ Kalesija zahvalio se na posjeti i izrazio spremnost za saradnju i zajedničko djelovanje i rad kako bi građanima obezbijedili što bolje uslove za život, kao i rad na razvoju Zajednice i poboljšanju vjerskog života.

U petak, 5. februara 2021. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija održan je radno-konsultivni sastanak sa predstavnicima političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Kalesija. Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima koji su od značaja za razvoj Kalesije.

Predstavnici političkih stranaka su izrazili spremnost za saradnju u zajedničkim projektima koji će biti od značaja za razvoj lokalne zajednice a i same Zajednice.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh