Iz naših džemata

Donacija Islamske zajednice u povratničkom džematu Šeher učenicima koji pohađaju školu u Osmacima

Islamska zajednica u BiH je, putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta, osigurala 30 kompleta školskih torbi sa priborom djeci iz džemata Šeher koji pohađaju školu u Osmacima.

Podjeli školskih torbi i pribora u Šeheru prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Muharem ef. Mešanović, a podjela kompleta školskih torbi izvršena je 18. septembra 2021. godine. Sedam dana ranije, 11. septembra, podijeljene su torbe i školski pribor za 116 učenika osnovnih škola sa područja Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica. Podjeli pribora i školskih torbi u Vlasenici prisustvovao je i dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

“Zahvaljujemo se Rijasetu IZ u Bosni i Hercegovini, Uredu za društvenu brigu na čelu s Ibrahim-ef. Malanovićem koji su podržali realizaciju ovog projekta u povratničkim medžlisima i džematima Muftijstva tuzlanskog. Akcija je realizirana u saradnji sa glavnim imamima medžlisa i nastavnicima islamske vjeronauke. Islamska zajednica kontinuirano realizira projekte podrške povratnicima na ovom području. Međutim, posebno smo radosni kada unesemo radost u srca naših najmlađih. Naše državne institucije i privrednici strateškim investiranjem u razvojne projekte sigurno mogu doprinijeti opstanku Bošnjaka. Ustvari, to je danas naš imperativ broj jedan“, istakao je dr. Mensur Husić.

Islamska zajednica u BiH osigurala 340 kompleta školskih torbi sa priborom djeci u Vlasenici, Bratuncu, Zvorniku, Osmacima, Ugljeviku i Loparama.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh