Iz naših džemata

Džemat Hrasno Donje: Postani vakif džamijske biblioteke

U džematu Hrasno Donje u toku je akcija BESPLATAN ILMIHAL i SUFARA za svakog polaznika mekteba.

U džematu Hrasno Donje u školskoj-mektebskoj 2020/2021. godini upisano je 110 polaznika mektebske pouke, svih uzrasta, u sva tri mekteba ovog džemata. Pored mektebske pouke za osnovce, u džematu Hrasno Donje otpočeo je i kurs arapskog pisma za odrasle, kao i nastava za srednjoškolce, koji se izvode četvrtkom i petkom poslije akšam-namaza, u Novoj džamiji. Oni koji se nisu prijavili na kurs – nikad nije kasno, mogu se pridružiti.

Džematski odbor džemata Hrasno Donje pokrenuo je akciju BESPLATAN ILMIHAL i SUFARA za svakog polaznika mekteba. Ilmihali i sufare koji će biti zaduženi, nakon završetka pohađanja mektebske pouke biće vraćeni i ponovo će biti na raspolaganju za buduće generacije.

Svi koji žele uvakufiti jedan ili više ilmihala, za sebe ili člana porodice, mogu to uraditi u džematu Hrasno Donje.

Već su obezbijeđena sredstva za određeni broj ilmihala, a udžbenike za mektebsku pouku mekteblije će zadužiti u narednom periodu. Na svakom kupljenom ilmihalu, na unutarnjoj početnoj stranici, upisano je ime vakifa, a u dosadašnjem periodu 20 vakifa doniralo je sredstva za 109 ilmihala, 70 sufara i printer.

Svi oni koji žele da se upišu među VAKIFE mektebske biblioteke mogu to učiniti u narednom periodu, poručuju iz džemata Hrasno Donje.

(Muamer ef. Bukvarević, imam džemata Hrasno Donje)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh