Iz naših džemata

Džemat Prnjavor: Održan završni ispit mektepske nastave i Muharemu ef. Mešanoviću dodijeljeno priznanje muallim godine (Foto)

U subotu, 4. maja 2019. godine, u džematu Prnjavor održan je završni ispit mektepske nastave, te je tom prilikom imamu ovog džemata, Muharemu ef. Mešanoviću, dodijeljeno priznanje muallim godine za uspjehe u radu na polju mektepske nastave.

Mjesec ramazan se bliži dok je još jedna mektepska godina pri kraju. Kruna godišnjeg rada u mektebu je završni ispit kojem prisustvuju mekteblije iz svih mekteba jednog džemata. Danas je održan završni ispit mektpeske nastave u džematu Prnjavor, te je u sklopu ispita priređen i predramazanski program koji su izveli polaznici mekteba.

Završnom ispitu u džematu Prnjavor prisustvovao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, koji je imamu džemata Prnjavor dodijelio priznanje muallim godine. Muharem ef. Mešanović je u školskoj / mektepskoj 2018/2019. godini ostvario zapažene rezultate, a posljedni u nizu jeste osvajanje drugog mjesta na mektepskom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH a taj uspjeh ostvarila je Amila Nuhanović.

Naujspješnijim polaznicima mekteba u džematu Prnjavor na završnom ispitu dodijeljene su prigodne nagrade, te je završni ispit okončan pred podne-namaz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh