Iz naših džemata

Džemat Seljublje: Džematlije imamu Damiru ef. Požegiću poklonili odlazak na umru

Džematlije džemata Seljublje danas su imamu Damiru ef. Požegiću uručili hediju. Hedija je bila iznenađenje za Damira efendiju, jer nije očekivao ovakav poklon.Nakon uručenja istog nije mogao zadržati suze. Suze radosnice tekle su same niz lice, a na umru putuje u martu mjesecu. On se i zavalio džematlijama na poklonu.

“Danas prije džuma-namaza neočekivan i veoma emotivan trenutak za mene, trenutak koji se riječima opisati ne može. Ni slutio nisam da će mi danas poteći suze radosnice. Allah Uzvišeni u Kur'anu, između ostalog, poručuje nam da radimo i trudimo se, a da će On, Poslanik njegov i vjernici vidjeti/prepoznati naš rad. Teško bih mogao u kratkome opisati koliko mi znači ovaj poklon od mojih džematlija koji su pokazali da znaju cijeniti rad i angažman svog imama”, napisao je ef. Požegić.

Za odlazak na umru Damir efendija se zahvalio svojim džematlijama koji su prepoznali njegov rad i angažman. “Hvala džematlijama od srca za pažnju koju su mi ukazali. Neka vas Allah nagradi svakim hajrom u životu i da zajedno još puno godina ako Bog da zajednički radimo na uređenju našeg džemata. Amin! Ponosan sam na svoj džemat.”

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh