Iz naših džemata

Džematlije Medžlisa IZ Kalesija na džumi u Srebrenici (Foto)

Džuma-namaz na musali u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari klanja se u periodu od 31. marta do 11. jula ove godine. U petak, 19. maja, džumi-namazu u Potočarima su prisustvovali musafiri iz Kalesije (džematlije sa područja Medžlisa Islamske zajednice Kalesija).

U jutarnjim satima u petak, 19. maja, džematlije sa područja Medžlisa Islamske zajednice Kalesija otputovali se za Srebrenicu sa nijjetom da na musali u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari klanjaju džumu-namaz. Prije džume, naše džematlije, koje je predvodio Senad Poljaković ef., proučili su Jasin pred dušu šehida. Hutbu u Potočarima je održao muftija bihaćki Hasan ef. Makić.

Poslije džume naše džematlije su posjetili Spomen-sobu, osmišljen muzejski prostor koji se nalazi u bivšem štabu nizozemskog bataljona (DUTCHBAT) UN-a u Potočarima. Historijski čas je održao Azir Osmanović, prof. historije, a nakon toga prisutni su pogledali dokumentarni film “Jedna sedmica u julu 95”.

Prije povratka iz Srebrenice putnici-namjernici sa područja Medžlisa IZ Kalesija klanjali su ikindiju-namaz u Gradskoj džamiji u Srebrenici. Glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica, Damir ef. Peštalić, zahvalio se gostima iz Kalesija na zijaretu.

Galerija: Posjeta Srebrenici, 19.05.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh