Iz naših džemata

Ekipa džemata Lipovice Stara džamija pobjednik mektebskog turnira u malom fudbalu (Foto)

Nakon što su 19. aprila odigrani grupni turniri u malom fudbalu polaznika mektebske nastave, danas (13.05.2017.) je odigrana finalna završnica na kojoj su najviše sportskog umijeća pokazali fudbaleri-mekteblije iz džemata Lipovice Stara džamija.

Prije tri sedmice odigrani su grupni turniri u malom fudbalu polaznika mektebske nastave. Pobjednici grupa su željno iščekivali finalnu završnicu, ali zbog kiše i vremenskih (ne)uslova ona je bila odgađana. Danas, u predvečernjim satima, na sportskom poligonu u Kalesiji odigrana je finalna završnica na kojoj je najviše uspjeha imala ekipa džemata Lipovice Stara džamija.

Nakon odigranih polufinalnih, kao i utakmice za treće mjesto, te finalne utakmice, poredak na finalnom turniru u malom fudbalu polaznika mektebske nastave je sljedeći:

1. Lipovice Stara džamija
2. Tojšići
3. Brda Gornja
4. Miljanovci

Učesnicima finalnog turnira dodijeljene su nagrade, diplome i zahvalnice, a iste im je dodijelio glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić.

Pobjednik finalnog turnira, ekipa mekteblija-fudbalera džemata Lipovice Stara džamija, već sutra će predstavljati Medžlis Islamske zajednice Kalesija na turniru u malom fudbalu polaznika mektebske nastave na nivou Muftijstva tuzlanskog (grupa C).

Galerija: Finalna završnica turnira u malom fudbalu polaznika mekteba, 13.05.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh