Iz naših džemata

Fudbalska ekipa džemata Lipovice Stara džamija (Medžlis IZ Kalesija) plasirala se među 8 najboljih na Muftijstvu tuzlanskom (Foto)

U subotu, 13. maja, fudbalska ekipa mekteblija iz džemata Lipovice Stara džamija osvojila je turnir u malom fudbalu za polaznike mektebske nastave, te tako postala najbolja ekipa na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Danas, 14. maja, fudbalska ekipa polaznika mektebske nastave iz džemata Lipovice Stara džamija predstavljajući Medžlis Islamske zajednice Kalesija, izborila je učešće na finalnom turniru u malom fudbalu na kojem će igrati osam (8) najboljih ekipa sa područja Muftijstva tuzlanskog.

Turnir u malom fudbalu za polaznike mektebske nastave se odigrava na području cijelog Muftijstva tuzlanskog. Nakon što se na području svih medžlisa završe turniri, pobjedničke ekipe sa područja medžlisa, razvrstani u četiri grupe, odigravaju grupne turnire.

Ove godine domaćin grupe C bio je Medžlis Islamske zajednice Kalesija. U ranim jutarnjim satima u nedjelju (14. maja) na sportskom poligonu u Kalesiji otpočeo je finalni turnir u grupi C u kojoj su se pored domaćina, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, takmičile pobjedničke ekipe iz medžlisa: Brčko, Banovići, Čelić, Puračić i Živinice. Razvrstani u dvije grupe (A i B) šest ekipa je odigralo turnir po liga-sistemu.

Poredak na tabeli nakon grupnog dijela turnira

Grupa A

1. Brčko
2. Čelić

3. Banovići

Grupa B

1. Kalesija
2. Puračić

3. Živinice

Nakon grupnog dijela turnira svoje učešće, nažalost, završili su predstavnici medžlisa Banovići i Živinice.

Potom se pristupilo polufinalnim utakmicama u kojima su se sastali:

Kalesija-Čelić
Brčko-Puračić

Dvije prvoplasirane ekipe su sticale pravo nastupa na finalnom turniru na kojem će igrati osam (8) najboljih ekipa sa područja Muftijstva tuzlanskog, tako da su polufinalne utakmice odlučivale o daljem plasmanu. Više sportske sreće su imale ekipe medžlisa Kalesija i Puračić, koje su pobjedama u polufinalnim utakmicama stekle pravo nastupa na finalnom turniru. Na kraju su ove dvije ekipe odigrale i finalnu utakmicu u kojoj je ekipa Medžlisa IZ Puračić slavila pobjedu (nakon penala).

Sve utakmice na turniru sudio je sudija Edin Osmanović, a turnir u malom fudbalu polaznika mektebske nastave protekao je, uz sportsko nadmetanje, u međusobnom druženju.

Galerija: Turnir u malom fudbalu, grupa C, nivo Muftijstva tuzlanskog, 14.05.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh