Iz naših džemata

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija u programu “Čekajući kandilje”: Asfaltiranje puta prema Mektebskom centru je “bajramluk” našeg ministra Edina Ramića (Video)

Gost prediftarskog programa RTVTK, “Čekajući kandilje”, u četvrtak (15.juna/ 20.ramazanskog dana), bio je Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kalesija.

I ovo godine Radio-televizija Tuzlanskog kantona (RTVTK) je uložila mnogo truda kako bi realizirali ramazanski program. Očuvanje tradicije, poštivanje vjerskih običaja i njegovanje porodičnih vrijednosti krase ovogodišnji Otvoreni ramazanski program, simboličnog naziva “Čekajući kandilje” koji emituje Radio televizija Tuzlanskog kantona. Ramazanski program se emituje svaki dan. Gledatelji ali i slušatelji radija Tuzlanskog kantona u prilici su pratiti zanimljive ramazanske sadržaje a sve pod dirigentskom palicom voditelja Erde Redžepagić i Miralema Dautovića.

Gost prediftarskog programa RTVTK, “Čekajući kandilje”, u četvrtak (15.juna/ 20.ramazanskog dana), bio je Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kalesija.

Alić je govorio je govorio o aktivnostima na području kalesijskog Medžlisa u toku mjeseca ramazana.

Ovaj Medžlis, koji broji 27 džemata, na području oba BH entiteta, se prostire na području tri općine. Tako je pored džemata na području općine Kalesija, djeluju i tri džemata u općini Osmaci, i jedan džemat u općini Šekovići – Papraća.
Na području kalesijskog Medžlisa, teravih-namaz se klanja na 62 “punkta”.

Pored aktinosti u džamijama i mektebima, glavni imam je govorio o drugim aktivnostima, prije svega o tradicionalnim iftarima u kalesijskim džematima, ali i o iftarima na otvorenom koji su protkelih dana organizovani u Kalesiji.
Također, govorio je i o izgradnji imamskih/džematskih kuća koje su započete u kalesijskim džematima.

Dotakao se i nedavno održane manifstacije “Kalesijski šampioni znanja”, gdje Medžlis već četvrtu godinu suorganizator.

Pohvalno je govorio o ministru, dr. Edinu Ramiću, koji je aktivno oključen u brrrojne aktivnosti koje sprovodi Medžlis, što je radio i prije preuzimanje ove funkcije.
Kao ministar je uključen u aktivnosti koje sprovodi Medžlis, kao što je organizacija vjerske manifestacija “Dovište Orlić”, a svakako da je najaktuelnija izgradnja, odnosno asfaltiranje, puta prema Mektebskom centru u Dubnici.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh