Iz naših džemata

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija u posjeti našim mektebima (Foto)

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, posjetio je 6. januara 2018. godine (subota), od 9h do 11h, naše mektebe u džematima: Rainci Gornji, Vukovije Gornje, Vukovije Donje, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Kikači i Međaš.

U vrijeme mektebske nastave u ovim džematima Enver ef. Alić je pratio izveđenje mektebske nastave, te provjerio tehničke uvjete u kojima se ona odvija.

U razgovoru sa muallimima i u neposrednom kontaktu sa zatečenim mekteblijama glavni imam je došao do nekih korisnih zamisli i sugestija u unapređenju najvažnijeg posla naših imama i muallima.

Ovom prilikom sugerirano je muallimima da ažuriraju mektebske dnevnike i džematske ljetopise i pohvalio je one imame-muallime koji su pokazali afinitet u radu sa mektebskom djecom i preporučio im da budu još bolji, jer koliko god smo dobri u nekom poslu, sa iskrenim angažmanom, može još bolje i više da se postigne na tom vrlo važnom planu.

Obilazak naših kalesijskih mekteba glavni imam organizira kako bi kontrolisao kvalitet mektebske nastave, te stepen odaziva djece u mektebe.

U narednom periodu obilasci će se, ako Bog da, intenzivirati.

Posjeta glavnog imama našim mektebima, 6.1.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh