Iz naših džemata

Grupa “Rejjan”, Raffid Subašić i Mustafa Širbić oduševili publiku u Vukovijama Donjim

Sinoć, nakon akšam namaza u haremu džamije u Vukovijama Donjim održan je koncert grupe “Rejjan”. Osim članova grupe “Rejjan” iz Sarajeva publici su se predstavili Raffid Subašić koji je izveo nekoliko prelijepih sevdalinki, te pjesnik Mustafa Širbić.

Prisutnima su obratili glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić koji je uputio prigodnu bajramsku čestitku te Admir Mustafić ispred organizacionog odbora.

Koncert je bio prilika i da se uruče zahvalnice onima koji pomažu rad džemata Vukovije Donje, realizaciji projekata u MZ Vukovije Donje. Zahvalnice su uručili predsjednik MZ Vukovije Donje Edin Majdančić i Enes ef. Habibović.

Koncert je bio i humanitarnog karaktera jer su bile postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnog priloga za liječenje četverogodišnje djevojčice Amine Majdančić i Vukovija Donjih. Dio novca od prodaje CD-ova grupe Rejjan također je uručen za liječenje djevojčice sa cerebralnom paralizom kojoj je novac potreban za operaciju u Turskoj.

Publika je bila oduševljena ilahijama u izvedbi grupe “Rejjan” čiji je menadžer Rijad Imamović iz Vukovija Donjih, ali i cijelom organizacijom koncerta i drugim gostima. Prema riječima prisutnih ovakvih događaja potrebno je više kako u Vukovijama tako i Kalesiji. Na koncertu je bio veliki broj mladih i djece što izuzetno raduje organizatore koncerta.

Koncert je održan u okviru manifestacije “Dani Vukovija 2018”.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh