Iz naših džemata

Hej mubarek ramazan – Tribinom o postu u susret ramazanu (Foto)

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kalesija i Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija, sinoć nakon akšama (19. maja), održana je predramazanska tribina.

Do mjeseca ramazana ostalo je još sedam dana. Tim povodom Medžlis IZ Kalesija u suorganizaciji sa Asocijacijom žena Medžlisa IZ Kalesija  organizovao je tribinu pod nazivom “Odgojna dimenzija posta”. O postu kao najboljem sredstvu ljudskog uspravljanja ka duhovnosti i društvu meleka govorio je mr. hfz. Edin ef. Dedić.

Nakon akšam-namaza, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija (Divanhana) upriličeno je druženje svih onih koji su bili zainteresovani da poslušaju predavanje hfz. Edina Dedića. Učenjem kur'anskih ajeta koji govore o postu i čitanjem prijevoda značenja tih ajeta, te ilahijom, otpočelo je sinoćnje druženje. Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić, koji je u kratkim crtama predstavio svog nekadašnjeg učenika, a potom je hafiz Edin ef. Dedić održao predavanje o postu. U svom polusatnom govoru hafiz Dedić je govorio o smislu samog posta, njegovim ciljevima, kao i o njegovoj duhovnoj dimenziji. Na sebi svojstven način hafiz je oslikao svrhu posta i šta post treba i može da proizvede kod čovjeka.

Nakon završetka predavanja uslijedio je eglen uz kafu, a najsretniji posjetitelj sinoćnje tribine (h. Jusuf S.) nagrađen je knjigom.

Galerija: Predramazanska tribina “Odgojna dimenzija posta”, 19.05.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh