Iz naših džemata

Ifeta Hadžić iz Seljublja u 83.godini obavit će petu islamsku dužnost

Obaviti petu islamsku dužnost želja je svakog vjernika. Uz Allahovu pomoć i milost svoju veliku želju u 83.godini života ispunit će Ifeta Hadžić iz džemata Seljublje.

U subotu je uz prisustvo velikog broja džematlija prouče je ikrar dova. Ifeta nije krila emocije zbog mogućnosti da uskoro posjeti sveta mjesta Mekku i Medinu.

“Molimo Allaha dž.š. da joj olakša putovanje na hadždž, da sa hajrom obaviti 5 islamsku dužnost muslimana i da joj hadždž bude kabul i da nam se ako Bog da zdrava i živa vrati u naše Seljublje”- kazao je imam džemata Seljublje Damir ef. Požegić.

Svake godine hadž obavi gotovo četiri miliona vjernika iz čitavog svijeta.Iz Bosne i Hercegovine ove godine će petu islamsku dužnost hadž obaviti 1.680 vjernika i oni će s pet aviona 8. 9. i 10. avgusta krenuti iz Sarajeva ka Medini. O zdravlju hadžija će, kao i svake godine, brinuti šestero ljekara specijalista i šestero medicinskih tehničara, a vodič ljekarskog tima je dr. Mohamad Akram Tamim.Nakon obavljenog hadža, povratak u domovinu je planiran za 26., 27., 28. i 29. avgust, a u planu je da svi hodočasnici budu prevezeni u tri dana.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh