Bosna i Hercegovina

Jedinstven projekat MIZ Jajce: Mesdžid sa munarom za Rome

U subotu, 14.01.2017. godine u prostorijama «Progress centra» u Travniku svečano je potpisan Protokol o realizaciji donatorskih sredstava između Medžlisa Islamske zajednice Jajce i «Progress centra» Travnik za izgradnju mesdžida sa munarom u romskom naselju Skela, džemat Kuprešani.

Protokol o realizaciji donatorskih sredstava potpisali su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić i direktor «Progress centra» Abdulkadir Indžić.

Potpisivanjem ovog Protokola kreće se, ako Bog da, u realizaciju ovog rijetkog, a možda i jedinstvenog u Bosni i Hercegovini, projekta izgradnje mesdžida sa munarom u romskom naselju Skela, džemat Kuprešani. U ovom naselju žive isključivo pripadnici romske populacije (pripadnici najveće nacionalne manjine u BIH), te buduća izgradnja mesdžida sa munarom u ovome romskom naselju predstavlja jednu od aktivnosti u unapređenju statusa romske populacije na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Osim povremenih pomoći stanovnicima ovog naselja, Medžlis Islamske zajednice Jajce će, ako Bog da, izgradnjom mesdžida obezbijediti uslove za obavljanje ibadeta i mektebske pouke u ovom naselju.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nagradi donatore koji su obezbijedili finansijska sredstva za izgradnju mesdžida, da budući mesdžid, ako Bog da, služi svojoj namjeni za korist zajednice Roma a na zadovoljstvo Uzvišenog Gospodara!

(muftiluk-tr)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh