Bosna i Hercegovina

Malonogometni turnir „Prvi mart“ okupio 200 mladih s područja Muftiluka tuzlanskog

U organizaciji Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, u nedjelju 11. marta, je održan malonogometni turnir i takmičenje u stonom tenisu. U sportskoj dvorani Behram-begove medrese okupilo se 200 mladih, odnosno ekipe iz 21 medžlisa sa područja Muftiluka tuzlanskog.

Malonogometni turnir “Prvi mart” za mlade Muftiluka tuzlanskog je projekat sportsko-edukativnog karaktera koji se povodom Dana nezavisnosti BiH održava već drugu godinu.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je kazao da je veliki broj mladih koji su čvrsto vezani za svoju domovinu i snažno su opredijeljeni da čuvaju njezine istinske i autentične vrijednosti. Ako mladi te vrijednosti budu čuvali i one će čuvati njih, kazao je Muftija. Svemogući Bog će pružiti pomoć mladima, a domovina će im, kroz svoje resurse i društvene vrijednosti koje ne mogu opstati bez nje, vratiti ono što joj se dadne.

U okviru turnira upriličen je kraći čas historije, kojeg je održao Idriz-ef. Memić, profesor historije u Behram-begovoj medresi, a prisutnima se obratio i hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog.

Pobjednici takmičenja u nogometu su:

I mjesto: Mreža mladih MIZ Živinice,
II mjesto: Mreža mladih MIZ Gračanica,
III mjesto: Mreža mladih MIZ Brčko.

U stonom tenisu najuspješniji su bili:

I mjesto: Amar Tursić iz Modriče,
II mjesto: Nedim Sinanović iz Čelića,
II mjesto: Rahman Noćić iz Zvornika.

(muftijstvotz.ba)

 

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh