Iz naših džemata

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019”: Izveden mevludski program za žene (Foto)

U nedjelju, 10. novembra 2019. godine, sa nekoliko sadržaja organizovano druženje i izveden mevludski program za žene.

Članice Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s., u nedjelju, 10.11.2019. god., organizovale su mevludski program koji je izveden nakon podne-namaza u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji.

Prije podne organizovane su posjete Šehidskom spomen obilježju u Kalesiji Gornjoj i Šehidskom spomen obilježju ispred općine Kalesija. Gošće na mevludskom programu bile su predstavnice Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik i Živinice, kao i koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri Muftijstvu tuzlanskom, Hasiba Saračević.

Na Šehidskom spomen obilježju ispred općine Kalesija Hidajeta Nasupović, prof. historije, održala je historijski čas na kojem je gošće iz Srebrenika i Živinica upoznala o nastanku Kalesije i njenom razvijanju kroz povijest, kao i hrabrosti boraca prvog oslobođenog grada u BiH. Na Šehidskim spomen obilježjima proučene su Fatihe, a u narednom periodu članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija organizovat će ponovne posjete ovim šehidskim kompleksima kada će se upriličiti i poklanjanje hatme pred duše šehida.

Poslije podne-namaza članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija izvele su mevludski program za žene, a prigodno predavanje održala je Edina Tokić, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Po završetku programa duženje je nastavljeno u divanhani Medžlisa, a suorganizator svečanosti bilo je UGM Sumejja Kalesija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh