Iz naših džemata

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019”: Realizovane posjete područnim školama (Foto)

U protekle dvije sedmice mjeseca novembra realizovane su posjete i područnim školama na području Kalesije.

Nakon što su dana 31. oktobra 2019. godine realizovane posjete centralnim školama na području Kalesije, tokom protekle dvije sedmice imami su u svojim džematima posjetili područne škole. Tom prilikom su učenicima prvih razreda podijeljeni skromni pokloni, te su na taj način najmlađi obradovani hedijom povodom obilježavanja Mevluda – rođenja Muhammeda, a.s.

Pored pet centralnih osnovnih škola na području Kalesije nastava se odvija i u područnim školama u mjestima: Seljublje, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Kikači, Vukovije Donje, Vukovije Gornje, Meškovići, Rainci Donji, Miljanovci, Dubnica, Kalesija Gornja, Gojčin, Jajići. Imami navedenih džemata su u periodu od 1. do 14. novembra posjetili navedene škole čime je upotpunjena planirana aktivnost posjeta školama.

Centralni dio mektebsko-školskog dijela manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019” održat će se 16. novembra 2019. godine, subota, u BKC-u “Alija Izetbegović” u Kalesiji sa početkom u 15.00 sati, kada će se izvesti Mektebsko-školska akademija na kojoj će se proglasiti pobjednici literarnog natječaja.

Literarni natječaj organizovan je u dvije kategorije; mlađa – učenici IV, V i VI razreda, te starija – učenici VII, VIII i IX razreda. Nakon što su vjeroučitelji u saradnji sa profesorima / nastavnicima bosanskog jezika sproveli natječaj u svojim školama, svaka škola delegirala je najbolje radove. U mlađoj kategoriji pristiglo je 28, a u starijoj 25 radova.

Komisija u sastavu Fahrudin Sinanović, Nermin Bukvar i Muharem Mešanović, zaprimila je šifrovane radove, te nakon što članovi Komisije dostave povratnu informaciju izvršit će se zbrajanje rezultata, a proglašenje pobjednika izvršit će se na Mektebsko-školskoj akademiji.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju akademiju.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh