Iz naših džemata

Mevludom obilježena četrnaesta godišnjica otvaranja džamije u džematu Vukovije Donje (Foto)

Dana, 26.08.2017. godine (subota), učenjem mevluda džemat Donje Vukovije obilježio je četrnaestu godišnjicu otvaranja džamije u ovom džematu.

Ovu svečanost je uveličalo oko tri stotine vjernika, imami MIZ Kalesija na čelu sa gl. imamom prof. Enverom ef. Alićem, kao i imami iz susjednih medžlisa.

Poslije ašereta koje je proučio hfz. Abdulaziz Drkić (prof. na FIN-u u Sarajevu), prisutne vjernike je poselamio mjesni imam Enes ef. Habibović, poslije čega je uslijedio mevludski program.

Nakon mevludskog programa prisutnima se obratio predsjednik džematskog odbora Admir Mustafić, koji je uručio i zahvalnice bivšim efendijama, predsjednicima…našeg džemata za njihov rad i trud u ovom džematu.

Zahvalnice su uručene sljedećim imamima i predsjednicima: Husejn ef. Mešanović, Rasim ef. Hamidović, Jusuf ef. Butković, Himzo ef. Užičanin, h. Salih Imamović, h. Jakub Husejnović, h. Sulejman Husejnović, Haso Herić, Sulejman Herić, Hercegovac Refik, Ćamil Brđanović.

Glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić je u svom kratkom obraćanju sve prisutne podsjetio kako bi trebali postupati sa kurbanom i kurbanskim mesom.

Nakon glavnog imama Enver ef. Alića prisutnim se obratio i gost vaiz mr. hfz. Abdulaziz Drkić.

Na samom kraju ovog programa poklonjena je hatma rahmetli imamima koji su služili ovom džematu. Hatmu su proučile džematlije ovog džemata.

Džemat Donje Vukovije se zahvaljuje svima koji su svojim učešćem i prisustvom uveličali ovu svečanost, a onima koji su bili odsutni iz bilo kojih razloga poručuje da imaju za čim žaliti.

Mevludska svečanost, Vukovije Donje, 14. godišnjica otvorenja džamija, 26.08.2017. god.

(dzematvukovijedonje.org)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh