Bosna i Hercegovina

MOJ UMMETE: Centralna predramazanska manifestacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH

Centralna predramazanska manifestacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH održat će se 25.maja 2017. godine u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu pod visokim pokroviteljstvom Reisu-l-uleme Husen ef.Kavazovića.

Za ovaj projekat formiran je respektabilan organizacioni tim, koji će pripremiti program manifestacije u kojem učestvuje preko 400 izvođača iz BiH i inozemstva, od Malezije, preko Irana, Turske, Palestine, Srbije, Egipta i Hrvatske do Španije i Maroka.

Manifestacija „Moj ummete“ prvi put je izvedena 2007.godine u Sarajevu na stadionu Asim Fehatović Hase na Koševu, tako da je „Moj ummete 2017.“ na neki način i jubilarna, jer se ponovo održava nakon 10 godina.

Za ovu priliku priprema se veoma bogat i sadržajan program sastavljen od velikog broja horova, orkestara, solista, koji će izvoditi do sada ne izvođene ilahije i kaside. Bit će to i veće učenja Kur'ana uz najbolje domaće i svjetske učače.

Projektuje se i priprema maštovita i originalna scenografija, tako da će posjetioci u Zetri, 25.maja 2017. godine imati i nezaboravan vizuelni ugođaj.

Generalni medijski partner projekta Radio Televizija Bosne i Hercegovine će ekskluzivno snimati program manifestacije, što će mnogima koji ne budu i prilici tog 25. maja biti u Zetri, omogučiti da sličan ugođaj imaju i pored malih ekrana, kada se bude odloženo emitovao snimak programa „Moj ummete 2017.“

Pored BHRT-a, Generalni medijski partneri su novinska kuća „Oslobođenje“ , RSG Radio Sarajevo i radio BIR.

Generalni partner manifestacije je kompanija BH Telekom, a ekskluzivni avio prevoznik je Turkish Airlines, koji će se prevesti učesnike u programu, goste iz Malezije, Irana, Turske, Palestine, Egipta, Maroka i Španije.

Postavka za smještaj publike na dan održavanja manifestacije u dvorani Zetra je sjedeća sa numeracijom, čime će svakom posjetiocu biti zagarantovana rezervacija sjedišta. Posjetioci u VIP zonama imat će posebne pogodnosti, kao što su parking pod nadzorom i bez naplate, poseban ulaz sa dočekom i pratnjom do njihovih mjesta u VIP ložama.

Sve detalje vezane za sadržaj programa, kao i servisne informacije ekskluzivno će se objavljivati na web portalu www.kupikartu.ba

TRIBINE:
1) A, B, B1, D, D1, E…………15 KM (numerisano)
2) VIP- C,C1 i C2……………..20 KM (numerisano)

PARTER:

1) Parter A, A1, A2, B, B1, B2 ………….15 KM (numerisano)
2) Parter “Centar”……………………………20 KM (numerisano)
3) VIP-Parter …………………………………30 KM (numerisano)
4) Parter, Teleskop Parter ………………..10 KM (Slobodno sjedenje)

(Bir.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh