Iz naših džemata

Mreža mladih: Održano druženje omladine u džematu Prnjavor

U petak, 9. marta, u okviru aktivnosti Mreže mladih održano je druženje omladine, kao i nastavak projekta halke hadisa, a domaćin druženja je bio džemat Prnjavor.

Nakon akšam-namaza prisutnima se obratio imam džemata Prnjavor, Muharem ef. Mešanović, koji je u ime domaćina zaželio dobrodošlicu, te prisutne upoznao s aktivnostima Mreže mladih. Poslije domaćina obratio se i koordinator Medžlisa IZ Kalesija za rad s omladinom, Elvir ef. Malić, koji je predstavio plan i program edukacijskog projekta, te je prisutne na sinoćnjem skupu pozvao da ideju okupljanja omladine i druženja kroz “halke” ovakve prirode šire i druge upoznaju s ovim projektom.

 

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, izrazio je zadovoljstvo sve većom i masovnijom posjetom naše omladine programima koji se održavaju u sklopu rada Mreže mladih.

Sinoćnje druženje omladine u džematu Prnjavor upotpunila je halka hadisa a predavanje o trećem hadisu iz Nevevijeve zbirke hadisa održao je Enes ef. Habibović, imam džemata Vukovije Donje.

Poslije jacije nastavljeno je druženje uz kafu i kolače.

Sljedeće druženje i halka hadisa planirana je početkom mjeseca aprila u džematu Vukovije Gornje, a o terminu održavanja svi zainteresovani će biti blagovremeno obavješteni.

Pored navedenih aktivnosti, druženja i halke hadisa, u okviru rada Mreže mladih planirani su izleti i ekskurzije, a početkom mjeseca maja, povodom Dana džamija, biće organizovana ekskurzija i posjeta Ferhadiji i Banjoj Luci.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh