Iz naših džemata

Muftija tuzlanski u radnoj posjeti Medžlisu IZ Kalesija: Obilazak džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici (Foto)

U petak, posljednjeg dana mjeseca augusta 2018. godine, muftija tuzlanski je nakon džume boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Kalesija. Tom prilikom muftija tuzlanski prisustvovao je sastanku Građevinskog odbora za izgradnju džamije i edukativnog centra sa imamskim stanom “Abdullah Mominah” u Dubnici.

Izgradnja džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici je u završnoj fazi. Vrlo brzo će svi radovi na kompleksu biti okončani, nakon čega će se nastaviti sa radovima na vanjskom uređenju koji su već otpočeli.

Muftija tuzlanski, mr. Vahid ef. Fazlović, izrazio je svoje zadovoljstvo realizacijom projekta i tom prilikom se zahvalio svima onima koji su nesebično pomogli u izgradnji kompleksa (izvođačima radova, članovima Građevinskog odbora, vakifima, donatorima, općinskim strukturama, Medžlisu IZ Kalesija…).

Nakon sastanka muftija je, sa svojim saradnicima i u pratnji članova Građevinskog odbora i voditelja projekta, kao i predstavnika izvođača radova, posjetio džamijsko-edukativni kompleks u Dubnici. Do kraja sljedeće sedmice, kako su kazali predstavnici izvođača radova, svi (unutarnji) radovi na kompleksu će biti završeni, a nakon toga će se nastaviti s radovima na vanjskom uređenju.

Svi radovi na džamiji sa edukativnim centrom i imamskim stanom “Abdullah Mominah” u Dubnici će uskoro biti okončani i Kalesija će duhovno biti bogatija za moderno-savremeni vjerski kompleks koji će biti od neprocjenjive koristi.

Posjeta muftije tuzlanskog, 31.8.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh