Iz naših džemata

Na Mektebskom centru u Dubnici upriličeno druženje predstavnika Koordinacije BNVO (Foto)

U subotu, 6. maja 2017. god., na Mektebskom centru u Dubnici, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, održano je druženje predstavnika Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija (KBNVO).

Druženju su prisustvovali predstavnici Koordinacije sa područja Tuzlanskog kantona, odnosno iz općina Kalesija, Gradačac, Živinice i Gračanica.

Domaćini druženja su bili Medžlis Islamske zajednice Kalesija, Muftijstvo tuzlansko, te Fahrudin Sinanović, predsjedavajući Regionalne koordinacije BNVO Sjeveroistočne Bosne. Druženju je prisustvovao i Fadil Alić, predsjedavajući OV Kalesija.

U sklopu druženja odigran je turnir u malom fudbalu, a najviše volje za pobjedom i fudbalskog umijeća su pokazali predstavnici OKC Gradačac.

Ostali učesnici druženja su uz kafu i roštilj ugodno provodili vrijeme na lokalitetu Mektebskog centra.

Nakon podne-namaza prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Enver Alić, te koordinator Muftijstva tuzlanskog za saradnju sa nevladinim organizacijama dr. sci. Mensur Husić, kao i Fahrudin Sinanović.

U svom obraćanju dr. sci. Mensur Husić izrazio je zadovoljstvo saradnjom Regionalne koordinacije BNVO Sjeveroistočna Bosna sa institucijama Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog, te istakao da se i budućnosti planiraju slične aktivnosti na području cijelog Muftijstva.

Galerija: Druženje predstavnika Koordinacije BNVO, 6.05.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh