Najave

Najava: 6. augusta svečano otvorenje novosagrađene džamije u džematu Hrasno Donje

U džematu Hrasno Donje početkom mjeseca augusta biće organizirana svečanost otvorenja novosagrađene džamije.

Vrijedne džematlije džemata Hrasno Donje su krajem 2015. godine otpočeli sa radovima izgradnje nove džamije. Izgradnju munare ove džamije je finansiralo Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice.

Ovih dana se vrše završne pripreme za dan svečanog otvorenja džamije u ovom džematu koje je planirano za 6. august 2017. godine.

Iz mnogih mjesta će tog augustovskog dana u goste džematu Hrasno Donje i džematlijama ovog džemata i Medžlisa IZ Kalesija doći brojni musafiri, koji će svojim prisustvom uveličati svečanost otvorenja novosagrađene džamije. Izaslanik reisu-l-ulema će biti muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

Nedavno je u staroj džamiji u Hrasnu Donjem održana centralna vjerska manifestacija povodom Dana šehida, te je na taj način “zaključen” period stare džamije u ovom džematu koja će i dalje biti u funkciji shodno potrebama. Početkom ove godine džematlije džemata Hrasno Donje su otpočele sa vjerskim aktivnostima u novosagrađenoj džamiji čije je svečano otvorenje planirano za 6. august 2017. godine.

Kako je tekla izgradnja džamije pogledajte u video-prilozima Neon tv.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh