Najave

Najava: Bajramska akademija, gost Latif Moćević

Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija i Medžlis Islamske zajednice Kalesija u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama najavljuju centralnu bajramsku svečanost, Bajramsku akademiju „Vrtovi bajramski“.

Akademija će biti upriličena drugog dana Bajrama, 03. maja (utorak), od 18:00 sati u Bosanskom kulturnom centru „Alija Izetbegović“ Kalesija, a nastupit će Latif Moćević sa orkestrom, istaknuti bosansko-hercegovački kantautor i izvođač duhovne i tradicionalne muzike. Sam repertoar prilagođen je svim generacijama i uzrastima kako bismo, družeći se i dijeleći radost bajramskih blagdana, njegovali i očuvali naše tradicionalne vrijednosti.

Latif Moćević rođen je 1986. godine u Čajniču. U Sarajevu je završio osnovnu muzičku i baletsku školu kao i Srednju muzičku školu na dva odsjeka. Na Muzičkoj akademiji diplomira na Odsjeku za solo pjevanje. Izdao je album duhovne muzike Dah ljubavi, kao i dva solistička albuma, Skice za pjesmu o tebi 2016, i Melodija 2018. godine, kao i album za djecu „Latif i Mravko Travko“. Začetnik je novog muzičkog žanra – muzike o lijepom.

Ulaz je slobodan.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh