Najave

Najava: Hafiska dova kalesijskom hafizu, Amiru ef. Hodžiću

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na hafisku dovu našem Kalesijcu, hfz. Amiru ef. Hodžiću, koja će se održati u srijedu, 27. decembra 2017. godine, u džamiji Behram-begove medrese u Tuzli, poslije podne-namaza.

U mjesecu januaru, odnosno 20. januara 2017. god., pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH, Amir ef. Hodžić je uspješno okončao polaganje hifza i na taj način stekao titulu hafiza Časnog Kur'ana.

AMIR HODŽIĆ, rođen je 2.1.1972. godine u Vukovijama Gornjim (Masle), općina Kalesija, od oca Muhameda i majke Zibe.

Osnovno školovanje stekao je u Osnovnoj školi „Hamza Hamzić“ u Vukovijama Gornjim 1986. godine, a potom 1986. upisuje Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, koju uspješno završava 1990. godine.

Studij započinje u Rijadu, odnosno Medini (Saudijska Arabija) 1991. godine, ali ga zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu prekida i vraća se u domovinu Bosnu i Hercegovinu. Nakon okončanja agresije vraća se na Islamski univerzitet u Medini, upisuje se na Fakultet islamskog prava (Šerijata), na kom stječe zvanje profesora islamskog prava 1999. godine.

U Behram-begovoj medresi u Tuzli radi kao profesor fikha i hadisa.

U Centru za dijalog – Vesatijja pomaže u prevođenju tekstova s arapskog na bosanski jezik.

Amir-ef. je oženjen hanumom Sidikom, koja radi kao prefosor Islamske vjeronauke u OŠ “Vukovije Gornje”. Amir-ef. i Sidika hanuma su roditelji troje djece, a najmlađa Revda je bila pobjednik mektebskog takmičenja u učenju Kur'ana u BiH (mlađa kategorija).

Nadamo se da će uskoro i Revda ponijetu titulu hafize Kur'ana.

Ovom prilikom čestitamo našem hafizu i pozivamo džematlije sa područja našeg Medžlisa da, ukoliko su u mogućnosti, prisustvuju hafiskoj dovi našeg Kalesijca.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh