Najave

Najava: Lejletu-l-berat, srijeda 10. maj, Čaršijska džamija u Kalesiji, poslije akšama

Medžlis Islamske zajednice Kalesija Vas poziva na vjersku svečanost povodom Lejletu-l-berata, mubarek noći koja nas podsjeća na skori dolazak šehr-i ramazana.

Domaćin centralne vjerske svečanosti za područje Medžlisa Islamske zajednice Kalesija je džemat Čaršijska džamija u Kalesiji, a vjerska svečanost povodom beratske noći će se održati nakon akšam-namaza u srijedu, 10. maja. Tom prilikom će biti upriličena i hatma-dova za polaznice Kursa arapskog pisma i učenja Kur’ana.

Već dugi niz godina u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija se organizuje ovakav način podučavanja arapskom pismu. Mnoge su od elifa stigle do hatme zahvaljujući svojoj upornosti i muallimi koja ih je podučavala (Merjem Jahić). U sklopu vjerskog programa, koji će se održati povodom mubarek noći Lejletu-l-berata, za devet (9) članica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija bit će upriličena i hatma-dova kao kruna njihovog dugogodišnjeg podučavanja arapskom pismu i učenju Kur’ana.

 

Gost-predavač na svečanosti će biti hfz. Amir ef. Hodžić, profesor na Behram-begovoj medresi u Tuzli, naš Kalesijac, koji je krajem januara ove godine uspješno pred Komisijom Rijaseta položio hifz i tako stekao časnu titulu hafiz Kur’ana.

Pozivamo sve džematlije našeg Medžlisa na vjersku svečasnot povodom mubarek noći Lejletu-l-berata, koja će se održati u srijedu, 10. maja, u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji, nakon akšam-namaza.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh