Najave

Najava: Promocija romana „Adem – Praotac u nama” dr. Nezira Halilovića

U petak, 15. oktobra, u Velikoj sali BKC-a “Alija izetbegović” Kalesija sa početkom u 18.30 sati upriličit će se promocija romana “Adem – Praotac u nama”, autora dr. Nezira Halilovića.

Knjiga “Adem – Praotac u nama” zapravo je romansirana priča o stvaranju i životu prvog čovjeka na Zemlji Adema, a.s.

Prof. dr. Nezir Halilović rođen je 1977. u Visokom. Živi u Sarajevu. Profesor je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i šef je Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Autor je, koautor i prevodilac više djela, a dio je uredništva časopisa za javnu, kulurnu i duhovnu afirmaciju „Novi horizonti“.

Prof. dr. Nezir Halilović doktor je društvenih nauka u oblasti obrazovnog menadžmenta. Doktorirao je na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici. Tema doktorske disertacije bila je „Doprinos informacijskih tehnologija kvalitetu obrazovnih procesa u nastavi“. Autor je brojnih naučnih radova iz raznih oblasti. Također, učesnik je brojnih naučnih skupova, seminara, savjetovanja, konferencija. Govori arapski, engleski i ruski jezik.

Partneri JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija u realizaciji manifestacije „IKRE 2021“ su i BZK Preporod i Medžlis IZ Kalesija.

Manifestaciju podržavaju Općina Kalesija, Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh