Najave

Najava: U nedjelju, 28.aprila, predavanje za žene u džematu Seljublje

U okviru predrazamaskih aktivnosti džemat Seljublje organizuje predavanje za žene, koje će se održati u nedjelju, 28. aprila 2019. godine, poslije podne-namaza.

Gost predavač je prof. Hasiba Saračević, koordinator odjela za brak i porodicu pri Muftijstvu tuzlanskom. Predavanje će biti održano u džamiji, nakon podne-namaza.

Hasiba Saračević rođena je 1969. godine u Glodima, općina Zvornik, od oca Abida i majke Fatime. Osnovnu školu završila je u Donjoj Kamenici, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Islamski pedagoški fakultet u Zenici.

Kao vjeroučitelj radi od samog uvođenja predmeta Islamska vjeronauka u OŠ ”Lukavac Grad” .

Posebno je značajan njen rad u mektebu Lukavac Grad i Bistarac, a pokretač je aktivnosti u Mektebu za odrasle u džematu Turski Lukavac (22 godine) kao i džematu Lukavac Grad (4 godina). Kroz mektebe za odrasle prošlo je oko 500 učača Kur'ana.

Sarađuje sa brojnim udruženjima i orgazacijama. Dobitnik je brojnih priznanja kao i Zlatne plakete 2015. od Udruženja “Prosvjetitelj” za doprinos afirmaciji pozitivnih vrijednosti društva.

Od 2015. je imenovana za koordinatoricu za ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom. Udata je i majka dvoje djece.

Ovim putem džemat Seljublje poziva sve zainteresovane vjernice iz džemata Seljublje i ostalih džemata na predramazansko predavanje. Nakon predavanja upriličit će se druženje uz kahvu i kolače.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh