Najave

Najava: U susret novoj mektebskoj godini – Mevludska svečanost u novosagrađenom mektebu u naselju Spreče, džemat Kikači, 8.09.2017. god.

Nova mektebska godina 2017/18. počinje u subotu, 9. septembra 2017. godine. Noć uoči samog početka nove mektebske godine u naselju Spreče, džemat Kikači, u novosagrađenom mektebu biće održana vjerska svečanost pod nazivom “U susret novoj mektebskoj godini”.

Prvog marta 2017. godine u naselju Spreče otpočelo se sa izgradnjom novog mekteba. Vrijedni mještani ovog naselja, kao i džematlije džemata Kikači, vrlo brzo su obezbjedili neophodna sredstva tako da je izgradnja novog mekteba završena do ramazana, a u novosagrađenom mektebu je obavljan i teravih-namaz. Poslije ramazana su okončani završni radovi čime je izgradnja mekteba u naselju Spreče, džemat Kikači, u potpunosti završena.

Povodom završetka radova na izgradnji mekteba u naselju Spreče, džemat Kikači, 8. septembra 2017. godine (petak), između akšama i jacije biće održana mevludska svečanost. Na svečanosti će, pored obraćanja, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija proučiti dovu koja se uči pred početak nove mektebske godine čime će svim onima koji učestvuju u mektebskom procesu, muallimima i mekteblijama, poželjeti uspjeh u radu na polju mektebske nastave.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na mevludsku svečanost povodom završetka radova na novosagrađenom mektebu u naselju Spreče, džemat Kikači, koja će se održati u petak, 8. septembra, uoči početka nove mektebske godine.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh