Najave

Najava: “Večer Kur'ana / hafiza”, džemat Čaršijska džamija, 30.11., nakon jacije-namaza, gost predavač hfz. Kenan ef. Musić

U subotu, 30. novembra 2019. godine, u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji održat će se “Večer Kur'ana / hafiza” čime će se okončati manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019”. Gost predavač će biti hfz. Kenan ef. Musić.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019”, koja se organizuje povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s., završava se ove sedmice. U proteklih mjesec dana organizovani su kulturno-vjerski i mektebsko-školski sadržaji. Organizacijom završne svečanosti pod nazivom “Večer Kur'ana / hafiza” upotpunit će se ovogodišnja manifestacija.

U subotu, 30. novembra 2019. godine, u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji, nakon jacije-namaza biće izveden vjerski program u kojem će učešće uzeti naši hafizi. Pored kalesijskih hafiza na svečanosti će, u ulozi predavača, biti hfz. Kenan Musić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo, jedan od najpoznatijih i najslušanijih vaiza u BiH.

Pored gosta predavača, hfz. dr. sc. Kenana ef. Musića, u programu će učestvovati:

  • hfz. Omer ef. Zulić,
  • hfz. Amir ef. Hodžić,
  • hfz. Husejn ef. Smajić,
  • hfz. Asmir ef. Imamović.

Ovim putem pozivamo sve džematlije na završnu svečanost manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019”.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh