Bosna i Hercegovina

Obilježavanje 10. godišnjice halal certificiranja u BiH (Audio)

Agencija za certificiranje halal kvalitete u Bosni i Hercegovini na Trebeviću organizuje svečani prijem povodom obilježavanja 10. godišnjice halal certificiranja u BiH.

Tom prilikom Agencija će, zajedno s predstavnicima halal certificiranih kompanija i Asocijacijom halal industrije, predstaviti rezultate prvog desetljeća razvoja i učinaka halal industrije u Bosni i Hercegovini.

Također, planirana je dodjela halal certifikata za Mliječnu industriju “MI99” d.o.o. Gradačac i hotel Pino Nature, te predstavljanje nove mobilne aplikacije “Halal Bazar”, najavljeno je iz Agencije.

U jutarnjem programu radija BIR o obilježavanju desete godišnjice halal certificiranja u BiH govorio je Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvelitete.

– Jedan od bitnih faktora za zadobijanje povjerenja kupaca je da znamo da li su proizvodi pogodni za korištenje. Vrlo bitno pitanje je i da li je hrana pogodna spram onoga što mi od nje očekujemo u skladu sa našim vjerskim opredjeljenjem i u skladu sa sljeđenjem vjerskih normi u izboru i vrsta hrane i načina konzumiranja – istakao je Sakić.

Na obilježavanju desete godišnjice halal certificiranja biće predstavljena i nova aplikacija za mobilne uređaje koja olakšava informisanje o halal certificiranim proizvodima. Aplikacija Halal Bazar je kreirana za Android platformu a gospodin Sakić je najavio izradu i aplikaciju za iOS uređaje.

Agencija od 2015. godine provodi projekat “Moj halal, moj znak, moj izbor”. U BiH su 4 halal certificirana hotela, 4 restorana i 62 kompanije.

Radio BIR

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh