Iz naših džemata

Obilježen Svjetski dan hidžaba

U nedjelju, 4. februara 2024. g. u džamiji Abdullah bin Muhamed Mu'minah u džematu Dubnica, obilježen je Svjetski dan hidžaba u organizaciji Asocijacije žena MIZ Kalesija.

Članice Asocijacije izvele su prigodan program a inspirativno predavanje održala je hafiza Amena Jusufović iz Tuzle. Hafiza Amena je govorila o hidžabu sa aspekta Kur’ana, te o hidžabu kao zaštiti i ibadetu. Kako je ovo bila centralna manifestacija obilježavanja Dana hidžaba za MIZ Kalesija, predavanju je prisustvovao veliki broj žena iz džemata Seljublje, Rainci Donji, Vukovije Donje, Prnjavor, Kalesija Centar…

“Vedra i nurli lica, naših hanuma, govorila su da su u predavanju uživale svakog trenutka. Za to je svakako zaslužna naša hafiza Amena, koja je svaki trenutak iskoristila da prenese svoje znanje kao i ljubav prema Kur’anu. S obzirom na to da svake godine pripremimo određene hedije i podijelimo našim sugrađankama, ove godine smo odlučili da u znak zahvalnosti obradujemo vrijedne džematlijke džemata Dubnica koje su bile domaćini manifestacije kao i prethodnih pet godina. Poslije predavanja hanume su nastavile druženje sve do ikindije namaza.” piše na zvaničnoj stranici Asocijacije žena MIZ Kalesija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh