Iz naših džemata

Održan omladinski iftar i realizovan ramazanski program (Foto)

U četvrtak, 16. ramazana / 31. maja, Medžlis Islamske zajednice Kalesija organizovao je omladinski iftar za učenike Behram-begove medrese, članove Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, kao i učenice medresa koje obavljaju praksu na prosturu Medžlisa IZ Kalesija, te je taj dan realizovan ramazanski program u saradnji sa RTV TK.

31. maj se obilježava kao Dan bijelih traka – dan sjećanja na genocid nad nesrpskim stanovništvom Prijedora. U četvrtak, 31. maja, u Kalesiji je organizovano niz sadržaja povodom Dana bijelih traka.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija je 31. maja, prema planu i rasporedu, bio gost / domaćin ramazanskog programa RTV TK-a. Ramazanske aktivnosti Medžlisa IZ Kalesija javljanjem uživo u program RTV TK-a predstavili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, te koordintaor Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, Aldin ef. Smajić.

O ramazanskim aktivnostima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, kao i radu samog Medžlisa govorio je glavni imam u prvom uključenju u program RTV TK-a, u vremenskom periodu od 18.15 do 18.30h. U improvizovanom studiju na platou ispred Čaršijske džamije u Kalesija glavni imam je predstavio Medžlis IZ Kalesija, dok je Aldin ef. Smajić, u drugom direktnom uključenju u program RTV TK-a, govorio o aktivnostima Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija.

Članovi Mreže mladih su povodom Dana bijelih traka prošetali Kalesijom, a nakon toga su u BKC-u “Alija Izetbegović” odgledali dokumentarni film “Tomašica grobnica fudbalera”, film koji govori o stradanju Bošnjaka Prijedora.

U prediftarsko vrijeme u Kalesiju je stigao “Autous prijateljstva” učenika Behram-begove medrese u Tuzli. Iftar je dočekan u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji, te je poslije akšam-namaza upriličen omladinski iftar za učenike Behram-begove medrese, članove Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, učenice medresa koje ramazansku praksu obavljaju na području Medžlisa IZ Kalesija.

Povodom Lejletul-Bedra učenici i učenice Behram-begove medrese, predvođeni prof. mr. hfz. Edinom ef. Dedićem, u Čaršijskoj džamiji izveli su prigodan program.

Omladinski iftar i ramazanski program, 31.5.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh