Iz naših džemata

Održana sjednica Skupštine Medžlisa IZ Kalesija: Usvojeni izvještaji o radu za 2018., kao i Plan rada za 2019. godinu (Foto)

Dana 24. februara 2019. godine održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Kalesija na kojoj su razmatrani izvještaji o radu u 2018. godini, kao i Plan rada za 2019. godinu.

Izvršni odbor Medžlisa IZ Kalesija prošle sedmice održao je sjednicu na kojoj su rukovodioci službi podnijeli izvještaje o radu za 2018. godinu, te su na sjednici Izvršnog odbora prihvaćeni izvještaji, kao i Plan rada za 2019. godinu, koji su na današnjoj sjednici Skupštine usvojeni i od strane prisutnih članova Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Na početku sjednice koja je počela u 10.00 sati izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Mahir Huremović i Hasan Paloš. Radno predsjedništvo, prema Uputstvu o radu Skupštine, rukovodilo je sjednicom te je na početku usvojen predloženi dnevni red nakon čega se pristupilo radu.

Izvještaje o radu službi Medžlisa IZ Kalesija za 2018. godinu podnijeli su rukovodioci službi; izvještaj vjersko-prosvjetne službe prezentovao je Enver ef. Alić, glavni imam, a izvještaj administrativno-pravne, kao i izvještaj finansijsko-knjigovodstvene službe predstavio je dr. sc. Muhamed Alić, predsjednik Izvršnog odbora u mandatnom periodu 2014-2018.

Nakon prezentacija izvještaja o radu za 2018. godinu uslijedilo je predstavljanje Plana rada za 2019. godinu koji je prisutnim članovima Skupštine detaljno pojasnio Ibrahim Aljić, aktuelni predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija.

U nastavku sjednice uslijedila je diskusija u kojoj su prisutni članovi Skupštine uputili konstruktivne prijedloge za poboljšanje rada Medžlisa IZ Kalesija. Na kraju sjednice svi izvještaji o radu za 2018. godinu, kao i Plan rada za 2019. godinu, jednoglasno su prihvaćeni.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Kalesija prisustvovao je i Muamer Zukić, rukovodilac administrativno-pravne službe Mufitjstva tuzlanskog, koji se članovima Skupštine obratio prigodnim riječima govoreći o aktivnostima koje će biti realizovane u skorijoj budućnosti.

Redovna sjednica Skupština Medžlisa IZ Kalesija završena je pred podne-namaz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh