Iz naših džemata

Održani Sportski susreti imama Muftijstva tuzlanskog

U utorak, 7. juna 2022. godine, na lokalitetu Mektebskog centra u Dubnici, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, održani su Sportski susreti imama sa područja Muftijstva tuzlanskog.

Više od dvije decenije održavaju se Sportski susreti imama i uposlenika IZ u BiH. U prethodne dvije godine, zbog pandemije, Sportski susreti imama nisu organizovani, te su ovogodišnji Sportski susreti bili prilika da se imami sa područja Muftijstva tuzlanskog ponovo okupe na jednom mjestu uz druženje i nadmetanje u sportskim disciplinama.

Sportski susreti započeli su svečanim otvaranjem u okviru kojeg je dobrodošlicu izrazio glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović. U ime načelnika općine Kalesija, gosp. Seada Džafića, prisutnima se obratio šef kabineta općinskog načelnika, gosp. Mujo Tosunbegović.

Sportskim susretima su prisustvovali i gosti iz Sarajeva, Edin Spahić sekretar Udruženja ilmijje IZ u BiH, kao i Nesib Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH. Na kraju svečanog otvaranja prisutnima se obratio i dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove Muftijstva tuzlanskog, koji je prenio selame muftije tuzlanskog, dr. Vahida ef. Fazlovića, te je i svečano otvorio Sportske susrete.

Organizatori Sportskih susreta bili su Okružni odbor Udruženja ilmijje Muftijstva tuzlanskog i Osnovni odbor Udruženja ilmijje Kalesija, a učestvovali su imami iz sedam medžlisa Muftijstva tuzlanskog: Gračanica, Puračić, Živinice, Banovići, Tuzla, Zvornik i Kalesija.

Nakon održanih takmičenja u sportskim disciplinama ostvareni su sljedeći rezultati:

Šah

1. Kalesija
2. Tuzla
3. Gračanica

Stoni tenis

1. Zvornik
2. Tuzla
3. Gračanica

Odbojka

1. Kalesija
2. Gračanica
3. Zvornik

Košarka

1. Tuzla
2. Kalesija
3. Gračanica

Fudbal

1. Kalesija
2. Gračanica
3. Tuzla

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh