Iz naših džemata

Održani završni ispiti mektebske nastave u 2017. god. (Foto)

U danima vikenda (13. i 14. maj) na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija održani su završni ispiti mektebske nastave čime je okončana još jedna mektebska godina.

Završni ispiti su prilika kada se djeca iz cijelog džemata, svih mekteba i zaseoka, okupe na jednom mjestu i pred VP komisijom Medžlisa IZ Kalesija vjerskom svečanošču zaokruže jednu mektebsku godinu.

U svih 26 kalesijskih džemata na kraju mektebske godine se održe završni ispiti, a najsvečanije bude u džematima sa najvećim brojem polaznika mekteba. Mnoge mekteblije budu nagrađene. Na nedavno održanom mektebskom takmičenju na području Medžlisa IZ Kalesija takmičilo se 172 takmičara. Njih 172 su najbolji polaznici mektebske nastave na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija i svima su dodijeljene nagrade (knjige). Muallimi Medžlisa IZ Kalesija su tokom cijele godine podučavali polaznike mekteba nastavnim sadržajima predviđenim planom i programom mektebske nastave.

Svim polaznicima mektebske nastave na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, kao i našim muallimima, VPS MIZ Kalesija čestita na ostvarenim rezultatima uz želje da dane raspusta provedu u ugodnom ambijentu.

Galerija: Završni ispiti mektebske nastave, 13-14.05.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh